Koffie en Thee

Koffiemakers en Italiaanse cafetières

Een onmisbaar iets . Thee en koffie accessoires. Nu nog een klein aanbod maar snel breiden we flink uit met een mooi assortiment aan koffie en thee accessoires. Apart maar toch betaalbaar. Heeft u vragen over onze producten ? Neem contact op met ons via telefoon, chat sessie of per email.

Hoe u een cafetière dient te gebruiken en een lekkere espresso maakt, dat leest u onderaan deze pagina.

10 artikel(en)

per pagina


10 artikel(en)

per pagina

Expresso maken met een Italiaanse cafetière

Originele koffiemakers en cafetières vindt u voortaan ook bij Keukenmarkt België. We hebben een selectie gemaakt van de mooiste koffiemakers van het Griekse merk Nava en de populaire cafetières van het italiaanse merk Forever. Forever brengt cafetières op de markt in felle kleuren, in een apart design of in een exclusieve vormgeving.

Hoe gebruik ik een cafetière?

Zoals u welllicht weet, kan men met een cafetière heerlijke espresso bereiden. Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Een cafetière bestaat uit drie onderdelen: het waterreservoir, de filter en het opvangreservoir. U vult het waterreservoir. Doorgaans is hierin een drukventieltje ingebouwd. Het is aangeraden om het reservoir te vullen tot aan dit ventieltje. U plaatst de filter in het waterreservoir. Nu kunt u ook controleren dat u het waterreservoir niet te vol hebt gevuld. Wanneer de filter in het reservoir zit, mag er geen bodempje water in zitten. Zo voorkomt u dat uw cafetière overloopt, wanneer de koffie klaar is.
Welnu, de filter zit erin. Dit is het moment om de sterkte van uw koffie te bepalen. Uiteraard hangt de sterkte ook af van het boontype en de fijnheid van de vermaling. Maar op dit moment beslist u ook als u gewoon het filterje vult, iets minder erin zet, of een beetje aanduwt en nog wat extra koffie toevoegt voor een extra straffe expresso of ristretto.
Het filtertje gevuld? Dan kan het opvangreservoir erop geschroefd worden. Let wel dat u deze stevig aandraait. We willen natuurlijk niet dat er koffie lekt. Plaats de cafetière op de kookplaat, en zet deze op maximale stand. Doorgaans kunnen cafetières gebruikt worden op elektrische en keramische kookplaten en gasfornuizen. Het fijne aan een cafetière is dat u hoort waneer de koffie klaar is. U hoort de hete koffie opborrelen, en een heerlijk koffiearoma vult de keuken. U haalt de cafetière van de kookplaat, draait even in de koffie, en serveert. Geniet ervan!